Hvem er jeg?

Mød fødselspsykologen

Mit navn er Anne Aagaard Seeberg, og det er mig, der er kvinden bag fødselspsykologen.

“For every client, one needs to create a new therapy”.

Dette udsagn fra Irvin Yalom, en af psykologiens store tænkere, vækker genklang hos mig.

Samtidig har jeg også mine foretrukne psykoterapeutiske metoder, da der er god evidens for at brugen af en psykoterapeutisk metode i sig selv medvirker til en mere effektfuld terapi. For mig betyder ovenstående citat blot, at den psykoterapeutiske metode ikke kan stå alene.

Derfor laver jeg altid en indledende vurdering (i samråd med den enkelte) af, hvad det menneske, der træder ind ad min dør, har mest brug for, før den terapeutiske ramme sættes. Det mener jeg er essensen af høj psykologfaglighed.

Som udgangspunkt arbejder jeg ud fra en compassionfokuseret terapeutisk referenceramme. Det gør jeg, fordi jeg finder denne psykoterapeutiske metode særlig virkningsfuld for den målgruppe, jeg arbejder med.

Når jeg laver traumebehandling, benytter jeg som oftest EMDR-terapi, da evidensen for god effekt på enkelttraumeniveau er særlig høj ved denne metode. Det betyder, at har du haft en enkeltstående traumatisk oplevelse, det kunne være i forbindelse med en fødsel, så er sandsynligheden for at denne metode kan hjælpe, god.

Ved familie- og parsamtaler bygger mit fundament på emotionsfokuseret terapi og imagoterapi. Når vi går igennem store livsomvæltninger, som det er at starte en familie sammen, er det helt naturligt, at der kan opstå bølgegang i parforholdet. Uanset hvor store eller små disse bølger er, er jeg klar til at hjælpe jer. Jeg er certificeret Parterapeut og har mange års erfaring med at lave parterapi.

Brug for at vide, at fagligheden er i orden?

Jeg er uddannet psykolog, autoriseret af Dansk Psykolognævn, videreuddannet til Specialpsykolog i Psykiatri, og i skrivende stund ved at ansøge om at få godkendt min videreuddannelse til Specialist i Psykoterapi. I tillæg hertil har jeg tre psykoterapeutiske efteruddannelser: En 2-årig efteruddannelse i Compassionfokuseret terapi, certificering i EMDR-traumeterapi, samt certificering som Imago-parterapeut. Jeg modtager løbende supervision på mit arbejde.

Alle disse uddannelser og titler er i sig selv irrelevante, hvis den terapeutiske alliance mellem de to parter i terapirummet ikke er god, det er der forskningsmæssigt belæg for at sige. Derfor bestræber jeg mig på at evaluere med dig efter første møde. At få drøftet om vi er et godt match til at samarbejde om, at du eller I kan få det bedre. Det er en fair og ærlig sag, at vi ikke er et godt match for alle, og det bør vi tage alvorligt.

Det du på forhånd kan gøre i den forbindelse, er at søge lidt rundt på min hjemmeside, eller min Instagramprofil for at danne dig et indtryk af, hvem jeg er som psykolog, så du har en lidt bedre fornemmelse af, om du kan se dig selv være tryg ved at åbne op i terapi hos mig.

Ekspertviden kommer af at dygtiggøre sig og massevis af træning indenfor et område. Min uddannelse til Specialpsykolog i Psykiatri er din forsikring for, at mit faglige fundament er velfunderet, at du kan forvente et højt fagligt niveau med en solid generalistuddannelse bag mig, der hjælper mig til at være i stand til at udrede og diagnosticere alle former for psykiske lidelser og opdage, hvis der er tale om mere omfattende psykiatriske tilstande, som kræver behandling i psykiatrisk regi.

Men mit virke her er udelukkende udredning og behandling af problemstillinger indenfor graviditets- fødsels – og efterfødselsområdet samt i parforholdet, fordi min grundlæggende holdning er, at vi bliver dygtigere til vores arbejde, hvis vi ikke prøver at være specialister på alle områder. Til gengæld vil jeg gerne være behjælpelig med at henvise dig videre til andre dygtige psykologer, hvis ikke jeg kan hjælpe med din problemstilling.

Hvem er jeg privat?

Personligt kommer interessen for netop graviditets- fødsels- og efterfødselsområdet ikke ud af det blå. Min mand og jeg har selv fem børn i alderen 1- 12 år. Det betyder, at min egen erfaring med at være gravid, føde børn, amning og alt det moderskabet til et lille barn byder på af sorger og glæder, har optaget en meget stor del af mit eget liv de seneste 12 år.

I min fritid er jeg passioneret omkring musik, løb og grønne smoothies, og jeg mener ganske enkelt livet er for kort til ikke at spise god chokolade! Allervigtigst for mig er dog, at meningen med tilværelsen findes i givende fællesskaber med andre, ingen psykoterapi kan stå alene.

Til sidst et stort og varmt hjerteligt velkommen. Jeg vil glæde mig til at lære dig at kende og værne om den ærefulde opgave det er at forsøge at hjælpe dig videre på din vej. Du er ikke alene.

Bonusinfo!

Min lidenskab for fødsler har ført mig til også at uddanne mig til doula. Der er færre ting, der er mere betydningsfulde end at kunne være med til at skabe rammen om en tryg fødsel for en kommende mor. Mit eget familieliv gør det vanskeligt at praktisere denne passion aktuelt, men jeg håber en dag at kunne kombinere min psykologfaglighed med doulagerningen for derigennem at kunne hjælpe den gruppe af kvinder, der kunne føle sig særligt hjulpet af at have en psykolog specialiseret i traumebehandling med til deres fødsel.

Fødselspsykolog Anne Aagaard Seeberg
Skal vi tale sammen?
Skriv til mig

Nogle gange befinder vi os der i livet, hvor vi har brug for psykologisk førstehjælp.

Der er mange gode grunde til, at den livsfase, hvor vi får små børn, er særlig svær. Det har jeg gjort til mit livs mission at hjælpe med, fordi kvinder og mænd, der har gode oplevelser med graviditet, fødsel og den første spæde tid med baby, giver sunde og mentalt velnærede børn – og forældre – på den lange bane.